Mit tegyen ha darazsak költöztek a telkére?

 

  • Először mindig keresse meg a darazsak fészkét, illetve esetleges bejutási lehetőségeiket a lakótérbe!
  • Ha rátalált a darázsfészek , vagy a rovarok helyére, akkor szánjon pár percet a probléma súlyosságának felmérésére!
  • Ha a darázsfészek helyett csak lyukba/lyukakba beszálló darazsakat lát, akkor figyelje a fészekbejáratot/bejáratokat egy percen keresztül! Ha egy perc alatt egymást felváltva szállnak ki-be a darazsak, akkor nagy létszámú kolóniáról van szó. Mindig álljon biztos távolságban, mert mindig fenn áll annak a veszélye, hogy a darazsak ok nélkül is Önre támadnak!

 

 

Amikor okvetlenül szakembert kell hívnia:

 

  • Ha nem elérhető a darázsfészek, vagy úgy véli, hogy valamiféle bontásra lesz szükség, hogy a darazsak közelébe lehessen férkőzni.
  • Ha látja a fészek pontos helyét, de úgy véli, hogy annak mérete, illetve a rovarok létszáma miatt nem lesz képes a szabadforgalmú szerekkel irtást végezni.
  • Ha egy lódarázs kolónia fészkel a telkén, akkor egyáltalán ne próbálkozzon házilagos darázsirtással, mert ezek a darazsak nagyon veszélyesek!

 

 

 

 

 

 

 

  

Amit sose tegyen darázs okozta probléma esetén:

 

  • Ha zümmögést és kaparászást hall a falban, ne bontsa meg azt, mert valószínű, hogy darazsak rejtőznek mögötte!
  • Ha lát egy lyukat valahol, ahol a rovarok közlekednek, akkor megtalálta a darázsfészek helyét. Sose tömje be a lyukat, mert a darázsirtás ilyen módon (elszigeteléssel) nem lehetséges! Az állatok új lyukat, vagy rést rágnak maguknak a gipszkartonon keresztül, így a lakótérbe is bejuthatnak.

 

Darázsirtás rendelhető!

 

Címkék: rovar lódarázs darázs darazsak darázsfészek

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsak.blog.hu/api/trackback/id/tr111700758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása