Darázsirtó spray és a repülő rovarok elleni aerosol (légyirtó). Melyik a jobb?

 

Darázsirtás céljára mindkét készítmény használható, mert taglózó hatással rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a közvetlenül lefujt darazsak rövid idő alatt mozgásképtelenné válnak, majd elpusztulnak.

 

Darázsirtó aeroszol:

 

  • Egy speciális szeleppel van ellátva a palack, ami vékony sugárban 3-4 méterre lövi a darázsirtó készítményt. Mindig alaposan rázza fel a palackot használat előtt! A darázsfészek célbavétele után, fújja a darazsakra a  palack tartalmát úgy, hogy közben tartson rövid szüneteket a fújások között. A darázsirtás lehetőleg a kora reggeli vagy az esti órákban történjen. Ekkor tartózkodik a legtöbb darázs a fészekben, illetve ekkor még kevésbé aktívak.
  • Előnye, hogy a magasan lévő darázsfészek is elpusztítható vele, illetve nem kell közel mennie az állatokhoz.
  • Hátránya az, hogy csak kis fészekre alkalmazható, mert a palack vékony sugárban lövi ki a szert, nagy felületet hatékonyan nem lehet vele kezelni.

 

 

 

Repülő rovarok elleni aeroszol:

 

  •  Ez a készítmény szinte minden lakásban fellelhető. A nevében is benne van, hogy a repülő rovarok elleni védekezéshez használható. A legtöbb esetben szúnyog, légy és darázs ellen alkalmazzák, de kisebb fészek esetén házilagos darázsirtás is lehetséges vele. A darázsirtó aeroszolhoz képest kisebb a taglozó hatása, ezért többet kell belőle felhasználni, és közvetlen közelről (karnyújtásnyira) kell vele irtani. Használat előtt alaposan fel kell rázni! A darázsfészek célbavétele után, fújja a rovarokra a  palack tartalmát addig, míg mozgást észlel.  A darazsak irtására a kora reggeli és az esti órák a legmegfelelőbb időpontok.
  • Előnye a darázsirtó aeroszollal szemben, hogy ha darazsak jutnak be a lakótérbe, akkor zárt térben, a levegőbe fújva tud ellenük védekezni.
  • Hátránya, hogy nagy darázsfészek kezelésére nem alkalmas, illetve közel kell mennie a darazsakhoz.

 

Hogy melyik a jobb, az Ön számára a legmegfelelőbb aerosol, azt maga a helyzet dönti el.

 

Házi darázsirtás helyett, profi darázsirtók!

Címkék: darázsirtás darazsak darázsfészek darázsirtó aeroszol darázsirtó

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsak.blog.hu/api/trackback/id/tr471701467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása