A szakértelem nélküli aeroszolos, forróvizes és tűzzel való házilagos darázsirtás veszélyes! Ezen irtások többségének darázscsípés és sérülés a vége!

 

A darázscsípés és annak tünetei:

 

A darazsak csípése okozta ártalom leggyakrabban helyi tünetként jelentkezik. A szúrásnak kitett személyek elenyésző részénél (elsősorban az ismételt szúrások következtében) alakul ki túlérzékenység (allergia). Az allergiára hajlamos személyeknél alkalmanként súlyos tünetek is előfordulhatnak, sőt életveszélyes állapot, akár halálos kimenetelű anafilaxiás hiperreakció is jelentkezhet.

Egyetlen darázscsípés 10-30 percen belül általában csak duzzanatot, helyi vérbőséget és fájdalmat okoz, mely a csípés környékére is átterjedhet. Esetenként kialakulhat a beszúrás helyén bevérzés, illetve sejt- és szövetelhalás is. A fájdalom 30 perctől - néhány óráig, a viszketés akár napokig tarthat. A szúrás gyakori elfertőződése a darazsak „hullaevő” tulajdonságával függ össze.

 

Darázscsípés helyi tünetei:

 

Ezek a szúrás helyén mutatkoznak. Egy-egy darázscsípés esetén a helyi tünetek csakis akkor válhatnak életveszélyessé, hogyha a darázs szúrása a légutakat (pl. a nyelvet és a toroktájékot) éri, mivel a keletkező helyi duzzanat a laza kötőszövetek miatt elzárja a levegő útját.

 

Magyarországon az embereknek csak 2-3%-a túlérzékeny, 97%-uknál csak helyi reakció mutatkozik.

 

Darázsirtás rendelhető a kattintás után!

 

Címkék: darázs darázsirtás darazsak darázscsípés

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsak.blog.hu/api/trackback/id/tr312513510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása