Darazsak általános leírása

 2021.06.29. 17:00

A darazsak nagy termetű, hártyás szárnyú rovarok, testük fekete-sárga rajzolatú és a méhekkel ellentétben csak gyengén szőrös. Összetett szemeik nagyjából vese alakúak. Csápjaik térdesen hajlítottak. Rágóik nagyon fejlettek, zsákmányszerzésre és a darázsfészek építésére használják. Teljes átalakulással fejlődnek.

A darázs nem csak más rovarok testéből, hanem az emlősök és az ember bőréből is sérülésmentesen vissza tudja rántani a fullánkját. Mivel a potroh a torhoz rendkívül mozgékonyan ízesül, így ez a rovar minden irányban hatékonyan használja fegyverét.

A darazsak államokban, egyéves családokban élnek. Ha nem végeznek darázsirtást, akkor a darázsfészek lakóinak nagy része elpusztul, csak a nőstények telelnek át. Az államokban bizonyos kasztok alakulnak ki, vannak királynők, hímek és dolgozók. Egy államhoz csupán csak egy királynő tartozik. A darázsfészek fajok szerint más-más alakú, nagyságú és elhelyezkedésű. A fészek építőanyagaként általában növényi anyagok, elsősorban farostok szolgálnak.

 

Darazsak és az általuk épített darázsfészek:

 

       német darázs                lódarázs                      francia darázs 

    

Darázsirtás rendelhető Pest megyében!

 

Címkék: rovar lódarázs darázs darazsak darázsfészek

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsak.blog.hu/api/trackback/id/tr701721015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása